I. Šimonytė: „Reinmetall“ atėjimas į Lietuvą gali būti išnaudojamas gąsdinant dalį visuomenės

Vokietijos gynybos pramonės atstovei „Reinmetall“ planuojant įkurti gamyklą Lietuvoje, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė tikina, kad tam tikros grupės gali išnaudoti šį faktą, kaip dalies visuomenės gąsdinimo įrankį.

 „Rheinmetall“.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
 „Rheinmetall“.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2024, 9:37 AM

„Neturiu daug iliuzijų, kad neatsiras žmonių, kurie bandys tai naudoti žmonių gąsdinimui ar kažkokiam drumstimui sąmonės. Bet juk iš tikrųjų, tai kaip tik yra ženklas, kad Lietuva yra saugi šalis. (...) Ir man atrodo, kad žmonės, kurie rūpi jų pačių saugumas, jie turėtų tiek Vokietijos brigados, tiek ir tokių gamybos koncernų „Reinmetall“ atėjimą sveikinti“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

Baisogalos gyventojams nerimaujant dėl šalia galinčios atsirasti sviedinių gamyklos, premjerė teigia, kad dar nežinoma, kur iš tikrųjų bus statomas objektas. Be to, anot jos, statant gamyklą institucijos vykdys visas reikalingas procedūras, kad būtų užtikrintas saugumas, o į visuomenės klausimus būtų atsakyta.

„Pirmiausia, negaliu patvirtinti jokios konkrečios lokacijos, nes darbas tuo klausimu vis dar vyksta. Ir tokiai gamyklai yra reikalingas didžiulis žemės sklypas, kad ji būtų saugiu atstumu ir toli nuo gyvenamųjų namų ar kitų infrastruktūros objektų“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

„Į klausimus, kas tikrai norės išgirsti atsakymus, Vyriausybė, institucijos ir investuotojas yra pasiruošę atsakyti“, – tvirtino ji.

Antradienį dėl amunicijos gamyklos statybų Lietuvoje su Vokietijos gynybos pramonės milžine „Rheinmetall“ buvo pasirašytas ketinimų protokolas

Praėjusią savaitę Seimas po pateikimo pritarė įstatymų pataisoms, kurios sudarytų palankesnes sąlygas „Rheinmetall“ kuo greičiau pradėti veiklą Lietuvoje.

Apie ketinimus Lietuvoje statyti gamyklą, kur Vokietija planuoja nuolat dislokuoti brigados dydžio karinį dalinį rytiniam NATO flangui apsaugoti, „Rheinmetall“ pranešė kovo viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.