I. Šimonytė: krašto apsaugos ministro siūlymas prioritetą skirti oro gynybai – laiku ir vietoje

Premjerės Ingridos Šimonytės vertinimu, naujasis krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas dirba greitai ir efektyviai. Pasak jos, ministro iniciatyva perdėlioti krašto apsaugos prioritetus, didesnį dėmesį skiriant oro gynybai, taip pat yra svarstytina ir logiška.

Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Apr 18, 2024, 9:23 AM

„Laurynas Kasčiūnas dirba tikrai labai greitai ir, mano supratimu, labai efektyviai. Tai, kas buvo pristatyta vakar, yra tam tikras prioritetų sukeitimas laike, nes tai nėra visai kažkokie nauji dalykai, kažkas, ko niekada nebuvo ar kažkas, kas kažkaip paveiktų Valstybės gynimo tarybos sprendimus“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

„Tai yra tiesiog kitaip sudėlioti prioritetai, iškeliant į prioritetą oro gynybą ir mūsų karių bendruomenės aprūpinimo standartą“, – pridūrė ji.

Todėl ministrė pirmininkė akcentuoja, kad L. Kasčiūno siūlymas perdėlioti prioritetus yra laiku ir vietoje.

„Tas matymas, kaip galima sukeisti ir, galbūt, kai kuriuos vėlesniam laikui suplanuotus pirkinius iškelti į ankstesnį laiką, kad pasiektume rezultatų oro gynyboje, mano supratimu, jis yra tikrai svarstytinas, laiku ir vietoje“, – sakė premjerė, akcentuodama, kad šia iniciatyva nėra bandoma supriešinti oro gynybos su tankais.

„Čia, matyt, yra ne priešinimo klausimas. Čia, matyt, yra sąveika ir kompleksas dalykų, kad požiūris į eiliškumą galėtų būti ir kitoks“, – pažymėjo Vyriausybės vadovė.

Krašto apsaugos ministras L. Kasčiūnas teigia siūlysiąs vietoje suplanuoto tankų bataliono steigti kuopą ir didesnį dėmesį skirti oro gynybos stiprinimui. Anot jo, ilgainiui tankų kuopa būtų didinama iki bataliono dydžio. Šią idėją ministras trečiadienį pristatė premjerės organizuotame susitikime dėl gynybos finansavimo.

L. Kasčiūnas teigia partijų atstovams trečiadienį pateikęs siūlymą artimiausiu metu įsigyti dar dvi vidutinio nuotolio gynybos sistemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.