Po skandalo Holivudas rengiasi „Auksiniams gaubliams“

Holivudas sulaikęs kvapą laukia „Auksinių gaublių“, kurie bus išdalyti sekmadienio vakarą, o varžybose dėl jų pirmauja „tamsi“ komedija „Žmogus-paukštis“.

Filmas „Imitacijų žaidimas“ - vienas realiausių pretendentų į nominacijas. Iš kairės: režisierius Mortenas Tylmudas ir aktorius Benedictas Cumberbatchas.<br>Scanpix nuotr.
Filmas „Imitacijų žaidimas“ - vienas realiausių pretendentų į nominacijas. Iš kairės: režisierius Mortenas Tylmudas ir aktorius Benedictas Cumberbatchas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 11, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:12 AM

Nors šių apdovanojimų išvakarėse įvykęs kompiuterio gedimas, regis, rodytų, kad pagrindinius apdovanojimus gali pelnyti du kiti filmai, „Žmogaus-paukščio“ pozicijos tebėra stiprios – juosta jau yra pelniusi virtinę kitų apdovanojimų ir nominacijų.

Drama apie virtimą suaugusiuoju „Vaikystė“ ir trileris apie nacių kodo iššifravimą „The Imitation Game“ („Imitacijų žaidimas“), kuriame vaidina britas Benedictas Cumberbatchas, taip pat laikomi realiais pretendentais ir turi po penkias nominacijas.

Britų aktoriai stipriai figūruoja prieš šiemetinius „Auksinius gaublius“: B.Cumberbatchas ir jo kolegė Keira Knightley yra tarp virtinės britų, nominuotų kino ir televizijos kategorijose.

Ne taip, kaip svarbiausiais apdovanojimais laikomus „Oskarus“, dėl kurių balsuoja maždaug 6 tūkst. industrijos atstovų, priklausančių Kino meno ir mokslo akademijai, „Auksinius gaublius“ skiria mažiau nei 100 žurnalistų iš Holivudo užsienio spaudos asociacijos (HFPA).

Tačiau „Auksiniai gaubliai“ vis tiek gali suteikti didžiulį postūmį kampanijoms dėl „Oskarų“, kurių nominacijos bus paskelbtos ketvirtadienį.

Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai bus išdalyti vasario 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.