Buvusi narkomanė D.Barrymore tapo puikia motina

Būdama 13 metų girta namus nusiaubusi ir priklausomybę nuo narkotikų gydžiusis Drew Barrymore (39 m.) išgyveno tokius audringus laikus, kad niekam nė mintis nešovė, jog ji kada nors taps pavyzdinga motina.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2014, 12:11 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:46 PM

Šią savaitę D.Barrymore ir meno konsultanto Willo Kopelmano antrajai dukrai Frankie sukako mėnuo. Aktorė ir buvusio bendrovės „Channel” direktoriaus Arie Kopelmano sūnus jau augina pusantrų metukų dukterį Olive, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Matydami, kaip Drew rūpinasi atžalomis, jos bičiuliai negali patikėti, kad tai ta pati moteris, kuri būdama devynerių maukdavo šampaną, o sulaukusi trylikos gydėsi priklausomybę nuo narkotikų.

15-metė Drew padavė į teismą nuolat besiriejančius savo tėvus ir išsikovojo teisę gyventi viena. O būdama 17-os tokia poza nusifotografavo „Playboy” viršeliui, kad jos krikštatėvis režisierius Stevenas Spielbergas patyrė šoką.

12-metė rūkė marihuaną

D.Barrymore ristis į bedugnę pradėjo būdama dar visai vaikas – devynerių. Drew prisimena, kad būtent tada pirmą kartą paragavo šampano. O po kelių mėnesių mergaitė jau drąsiai keldavo taurę kartu su bohemos atstovais, kurie nuolat svečiuodavosi jos namuose.

Drew motina aktorė Jaid Barrymore mėgo iki paryčių trunkančius vakarėlius, į kuriuos rinkdavosi garsūs aktoriai, režisieriai ir prodiuseriai.

„Atrodo, jie pamiršdavo, kad esu vaikas, todėl su manimi elgdavosi kaip su sau lygia. Kai buvau 12 metų, svečiai marihuana pavaišino ir mane. Sulaukusi 13-os aš jau vartojau kokainą”, – atviravo Drew.

Tėvas – alkoholikas

Nebyliojo ir garsinio kino žvaigždės amerikiečių teatro legendos Johno Barrymore’o anūkė, režisieriaus S.Spielbergo ir aktorės Sophie Loren krikšto dukra Drew augo meniškoje aplinkoje.

Jos tėvai nuolat vaidijosi. Nors nuo alkoholio priklausomas Drew tėvas Johnas Barrymore’as paliko žmoną likus keliems mėnesiams iki mergaitės gimimo, po oficialių skyrybų nuolat ateidavo į svečius. Tokie vizitai visiems trims sukeldavo daug skausmo.

Būdamas blaivus J.Barrymore’as nuolat atgailaudavo, o išgėręs – toks jis būdavo kur kas dažniau – mušdavo buvusią sutuoktinę. Kliūdavo ir Drew. Nieko keista, kad mergaitė tapo kompleksuota.

Vaidina nuo kūdikystės

Motina labai rūpinosi dukters karjera. Tad būdama vos vienuolikos mėnesių mergaitė pasirodė televizinėje šunų ėdalo reklamoje.

„To meto laikraščiuose perskaičiau, kad per filmavimą man įkando šuo, tačiau aš nieko neprisimenu”, – juokdamasi žurnalistams pasakojo Drew.

Už dukters honorarus motina išsinuomojo butą elitiniame miesto rajone.

Devynerių metų Drew, suvaidinusi romantinėje dramoje „Padeganti žvilgsniu” (1984 m.), buvo nominuota Auksiniam gaubliui.

Po metų mergaitė jau žibėjo režisieriaus Stepheno Kingo kūrinių motyvais sukurtoje Lewiso Teague siaubo juostoje „Katės akis”.

„Anuomet filmavimo aikštelėje, režisieriams reikalaujant, tekdavo išlieti daug ašarų. Aišku, man tai nebūdavo sunku. Pakakdavo prisiminti kokį nors šeimos barnį arba tai, kad tėvas su mumis negyvena, – ir aš apsipildavau ašaromis”, – pasakojo D.Barrymore.

Būdama 13 metų Drew jau galėjo pasigirti turinti solidžią darbo kine patirtį. Ji, kaip ir anksčiau, buvo mielai laukiama filmavimo aikštelėje.

Atsidūrė psichiatrijos ligoninėje

Tuo metu aplinkiniai atkreipė dėmesį, kad mergaitė pradėjo stambėti.

„Agentai prašė mažiau valgyti, aiškino, kad norint filmuotis reikia būti lieknai. Nežinau, ar kas nors įtarė, kad išpurtau dėl narkotikų. Atrodžiau keistai – žandai kaip žiurkėno, akys – stiklinės”, – prisiminė D.Barrymore.

Dar neperžengusi paauglystės slenksčio kino žvaigždė tapo nuolatine naktinių klubų lankytoja. Į filmavimus, atrankas ir fotosesijas aktorė ateidavo neišsimiegojusi, patinusiais paakiais.

„Kai būdama 13 metų visiškai girta nusiaubiau namus, motina nuvežė mane į reabilitacijos centrą”, – atviravo žvaigždė.

Įveikti liguistą potraukį į narkotikus Drew bandė maždaug metus. Išėjusi iš klinikos, bet nepakeldama įtampos paauglė pabandė nusižudyti. Savaime suprantama, dėl tokio poelgio ji vėl pateko į psichiatrijos ligoninę.

„Iki tol gyvenau taip, kaip šaudavo į galvą. Buvau savo įpročių vergė. O psichiatrijos ligoninėje viskas buvo kitaip. Pradžioje dar protestuodavau, tačiau netrukus mano sąmonėje įvyko lūžis – pradėjau vertinti paprastus dalykus.

Privalėdavau visą laiką drybsoti palatoje, vienintelė pramoga – galimybė tris valandas per dieną pasivaikščioti.

Tuomet ir supratau, kokia laimė, kai gali nueiti į svečius, važiuoti autobusu, pasivaikščioti parke, valgyti tai, ko širdis geidžia. Gulėdama ligoninėje suvokiau, ką reiškia tramdyti savo įgeidžius”, – prisiminė aktorė.

Ekrano žvaigždė – padavėja

Būdama 15-os Drew pradėjo bylinėtis su tėvais. Paauglė reikalavo tapti nepriklausoma.

Oficialiai gavusi teisę gyventi savarankiškai, ji visiems laikams atsisakė žalingų įpročių ir metė mokyklą. „Pakaks tų mokslų”, – numojo ranka Drew. Paauglei atrodė, kad ji jau suaugusi.

Kaip tik tuo metu D.Barrymore kino karjerta sustojo – vaidinti vaikus ji jau buvo per didelė, suaugusiuosius – per jauna.

Paauglė nusprendė pradėti naują gyvenimą ir įsidarbino kavinėje.

„Kavinės vadovas su manimi elgėsi negailestingai. To šunsnukio savimeilę glostė tai, kad gali žeminti ir vaikyti buvusią kino žvaigždę, – su nuoskauda prisiminė D.Barrymore. – Laimė, mane visai kitaip vertino kavinės lankytojai.

Daugelis žmonių mane atpažindavo, draugiškai kalbindavo. Mačiau, kaip nušvisdavo jų akys. Šį darbą vertinau kaip žaidimą.”

Pasileidėlės vaidmuo

Kelią į suaugusiųjų kino pasaulį jai atvėrė vaidmuo filme „Nuodingoji gebenė” (1992 m.).

„Kai man pasiūlė kekšės vaidmenį, tariau sau: kodėl gi ne? Jo man reikėjo”, – šyptelėjo aktorė.

Sulaukusi 17-os Drew apsinuogino žurnalo „Playboy” viršeliui.

„Praėjus kelioms dienoms po žurnalo pasirodymo gimtadienio proga iš dėdulės S.Spielbergo gavau dėžutę. Degdama smalsumu perkirpau juosteles, nuvyniojau tris popieriaus sluoksnius ir atidariau.

Dėžutėje gulėjo pledas, mano fotografija iš žurnalo ir atvirukas su užrašu „Prisidenk”. Tai buvo vienas geriausių jo juokelių”, – pasakojo D.Barrymore.

Įkūrė savo kompaniją

1995-aisiais žiūrovai išvydo „Netikėtą meilę”. Šiame filme pagrindinis herojus, kurį vaidino Chrisas O’Donnellas, įsimyli beprotę merginą. Ją įkūnijo D.Barrymore.

„Supratau savo heroję, nes savo kailiu buvau patyrusi, kaip sunku gyventi kamuojamai baimės, kad viską netrukus prarasi. Šis vaidmuo buvo tarsi apsivalymas.

Kai išėjau iš psichiatrijos ligoninės, visi žiūrėjo į mane kaip į pamišusią. Ir tuomet apaugau daugybe kompleksų. O kurdama šį vaidmenį suvokiau, kas esu, patikėjau esanti normali”, – pasakojo aktorė.

Tais pat metais D.Barrymore įkūrė savo kino kompaniją „Flower Films”. Joje 19-metei merginai teko dirbti ir režisiere, ir prodiusere, ir aktore, ir net kaskadininke.

„Nekenčiu atrankų, nors turiu pripažinti, kad jos suteikia neįkainojamos patirties pradedantiesiems aktoriams.

„Flower Films” savo lėšomis įsteigiau vien dėl to, kad nenorėjau priklausyti nuo kitų. Pradėjome nuo nulio ir, regis, pavyko”, – džiaugėsi aktorė.

Trumpalaikės santuokos

Nardant srauniuose gyvenimo vandenyse D.Barrymore, kaip ir kiekvienai moteriai, norėjosi rasti ramų užutėkį.

Pirmąja aktorės meile ir pirmuoju vyru tapo baro savininkas Jeremy Thomasas. Jie susipažino jo bare, kur Drew užsukdavo atsipūsti po filmavimų. J.Thomasas buvo pusantro karto už ją vyresnis.

Jeremy mokėjo klausyti ir užjausti, bet praėjus dviem mėnesiams po vestuvių, įvykusių 1994-aisiais, šios savybės išgaravo ir Drew pareikalavo skyrybų.

Kiek ilgiau, šešis mėnesius, truko antroji D.Barrymore santuoka su kanadiečiu Tomu Greenu. Jie išsiskyrė dėl „neįveikiamų charakterių skirtumų”. Būtent tokią priežastį įvardijo T.Greenas.

Trečias kartas nemelavo

Vėlesnių savo meilės romanų aktorė neskaičiuoja. Juk ji pagaliau sutiko tikrąją meilę.

2012-aisiais Drew ištekėjo už meno konsultanto, buvusio generalinio „Channel” direktoriaus A.Kopelmano sūnaus W.Kopelmano. Tais pat metais pora susilaukė pirmagimės Olive, o šį balandį – antrosios dukros Frankie.

„Su Willu supažindino bendri draugai. Kartu ėjome į kiną, paskui keliavome po Portugaliją, Italiją, Afriką. Sakoma, kad kelionės – geriausias būdas pažinti žmogų.

Willas išsiaiškino, kad man patinka šaltoji arbata, o aš susitaikiau su jo įpročiu iš mūsų lagaminų iškrauti tai, ko keliaujant tikrai nereikia. Abu sužinojome, kas yra kompromisas, ir nusprendėme, kad atėjo laikas susituokti”, – sakė aktorė.

Susimažino krūtis

D.Barrymore yra vegetarė ir aktyvi gyvūnų teisių gynėja. Ji atsisakė fotografuotis žurnalo „Vogue” viršeliui, nes būtų turėjusi vilkėti drabužius iš kailio ir odos.

Aktorė – Moterų sveikatos fondo atstovė. Šis fondas rūpinasi paauglių lytiniu švietimu.

Ji yra alergiška bičių įgėlimams, česnakams, daugumai kvepalų ir kavai, negali pakęsti ledų.

D.Barrymore turi savo kosmetikos liniją „Flower”.

Mėgstamiausios gėlės – saulutės. Drew labai mėgsta drugelius, todėl dažnai nešioja drugelių formos papuošalus ir drugelių motyvais margintus drabužius.

Aktorei buvo atlikta krūtų mažinimo operacija.

Savo žvaigždę Holivudo, Šlovės alėjoje turinti D.Barrymore teigia niekada nežiūrinti filmų, kuriuose vaidina.

1990-aisiais aktorė išleido autobiografinę knygą „Mažoji pamesta mergaitė”.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.