Jubiliejų atšventusio Jimo Carrey vingiuotas kelias: iš valytojų – į milijonierius

„Nuo vaikystės norėjau išgarsėti. Ir dar visada stengiausi savimi pasitikėti. Optimizmas ir pasitikėjimas savo jėgomis gali kiekvienam padėti mėgautis gyvenimu“, – įsitikinęs aktorius Jimas Carrey, praėjusią savaitę atšventęs savo 60-ąjį gimtadienį.

J.Carrey filmuose „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ ir „Prielipa“.<br>CAPITAL/“Scanpix“ nuotr. ir kadrai iš filmų
J.Carrey filmuose „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ ir „Prielipa“.<br>CAPITAL/“Scanpix“ nuotr. ir kadrai iš filmų
Jimas Carrey neseniai atšventė savo 60-ąjį gimtadienį.<br>CAPITAL/„Scanpix“ nuotr.
Jimas Carrey neseniai atšventė savo 60-ąjį gimtadienį.<br>CAPITAL/„Scanpix“ nuotr.
Kadras iš filmo „Pono Poperio pingvinai“.<br>Kadras iš filmo
Kadras iš filmo „Pono Poperio pingvinai“.<br>Kadras iš filmo
Už vaidmenį filme „Prielipa“ J.Carrey gavo 20 mln. dolerių honorarą.<br>Kadras iš filmo
Už vaidmenį filme „Prielipa“ J.Carrey gavo 20 mln. dolerių honorarą.<br>Kadras iš filmo
Filme „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ J.Carrey ne tik vaidino, bet ir dainavo.<br>Kadras iš filmo
Filme „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ J.Carrey ne tik vaidino, bet ir dainavo.<br>Kadras iš filmo
J.Carrey ir C.Diaz filme „Kaukė“.<br>Kadras iš filmo
J.Carrey ir C.Diaz filme „Kaukė“.<br>Kadras iš filmo
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 9:18 AM

Būsimasis aktorius, pagrindinė Holivudo „kaukė“ nuo mažumės buvo nepasėda: nuo ryto iki vakaro bruzdėjo, sukosi, lakstė, šokinėjo, darė grimasas.

Berniukas mokėsi šiaip sau, ypač kentėdavo elgesys. Mokytojai net teko daryti kompromisus: 5 minutes prieš pamoką skirdavo Jimui, leisdavo jam išsišėlti ir pajuokinti klasę.

J.Carrey gimė 1962 m. sausio 17-ąją. Jo tėvas dirbo buhalteriu, o motina buvo priversta sėdėti namuose, nes jai periodiškai kartodavosi stiprūs neurozės priepuoliai, kurie trukdė daryti karjerą, ir galiausiai ją teko visai nutraukti.

Tėvas uždirbo nedaug, o vienais metais apskritai neteko darbo. Jimas pasakojo, kad kurį laiką jiems teko gyventi namelyje ant ratų, nes šeima neturėjo pinigų nuomotis butą.

Būdamas 14 metų J.Carrey atsidūrė Toronte (Kanada): jo tėvui buvo pasiūlytas darbas tenykštėje padangų gamykloje. Laisvu nuo pamokų laiku Jimas taip pat uždarbiavo gamykloje – dirbo valytoju. Tėvai skatino sūnų gerai mokytis, kad nereikėtų visą gyvenimą dirbti valytoju, bet viskas buvo veltui.

Šešiolikos metų Jimas metė mokyklą ir nutarė tapti komiku, pasirodydavo nedideliuose humoro klubuose. Ir jam pavyko – jau po metų vaikinas atsidūrė Holivude. Ten jis dalyvaudavo humoristiniuose šou ir net pradėjo gauti epizodinių vaidmenų filmuose.

Kai Jimui sukako 30 metų, jis pateko į filmo „Eisas Ventūra: naminių gyvūnėlių detektyvas“ („Ace Ventura: Pet Detective“) aktorių atranką ir gavo pagrindinį vaidmenį.

Kartą J.Carrey išplėšė iš tėvo čekių knygelės lapelį ir jame išsirašė 10 milijonų dolerių. Tėvas tik pasijuokė iš sūnaus, o Jimas pareiškė: „Kada nors aš išsigryninsiu 10 milijonų dolerių!“ Taip ir atsitiko. O čekį, kurį kadaise išsirašė, Jimas iki šiol saugo seife kaip sėkmės talismaną.

Netrukus jis, kadaise plovęs grindis ir valęs tualetus, tapo vienu geriausiai apmokamų Holivudo artistų. Už vaidmenį filme „Prielipa“ („The Cable Guy“) jam buvo sumokėti rekordiniai 20 milijonų dolerių. O jau 2001 metais J.Carrey galėjo sau leisti įsigyti nuosavą lėktuvą.

Daugeliui atrodo, kad Holivude nėra linksmesnio ir optimistiškesnio žmogaus už J.Carrey. Tačiau, pasirodo, viešumoje Jimas dažnai dėvi „linksmumo kaukę“, o iš tiesų jį kamuoja sunkios depresijos.

Mat nuo tada, kai J.Carrey tapo garsiu komediniu aktoriumi, iš jo visi nuolatos laukia pokštų ir pašėlusių linksmybių ne tik filmavimo aikštelėje, bet ir gyvenime.

Tai ėmė slėgti aktorių, juk jis negalėjo pokštauti 24 valandas per parą. Kartą jis taip ilgai negalėjo išsivaduoti iš depresijos, kad net ėmė vartoti stiprius antidepresantus.

J.Carrey pažadėjo savo gerbėjams kada nors atvirai papasakoti, kaip sunku jam būna džiaugtis gyvenimu kiekvieną dieną. Žinoma, ne viskas taip beviltiška aktoriaus gyvenime. Jis turi daugybę pomėgių, kuriems dažnai skiria ne tik daug laiko, bet ir pinigų.

Pavyzdžiui, aktoriui labai patinka karaokė. Viename interviu jis pasakojo, kad kartą užsukęs į karaokės barą jis kelias valandas dainavo dvi dainas: „Heartbreak Hotel“ ir „One Alone“.

Beje, J.Carrey dainuoja gerai. Todėl jis net įdainavo vieną dainą – „You’re A Mean One, Mr. Grinch“ – filme „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ („The Grinch Who Stole Christmas“).

Be dainavimo, aktorius žavisi graikų-romėnų imtynėmis ir džiudžitsu (japonų kovos menas, pasižymintis imtynių, laužimo ir smūgiavimo elementais. – Red.), važinėja motociklais ir dievina ledo ritulį.

Kai savijauta pagerėja ir Jimas būna puikios nuotaikos, jis išties sėkmingai juokina ir linksmina aplinkinius. Pavyzdžiui, daug kas įsiminė, kaip J.Carrey perėjo per populiarų Malibu paplūdimį vilkėdamas moterišką maudymosi kostiumėlį arba kaip kažkodėl nusipirko taksi automobilį, kaip į madingą vakarėlį atėjo vilkėdamas kostiumą ir mūvėdamas vieną kojinę, kaip sužaidė biliardo partiją apsivilkęs naro kostiumą.

Šio amžiaus pirmąjį dešimtmetį J.Carrey buvo vienas paklausiausių Holivudo aktorių – juk nė vienam žmogui nesisekė taip gerai daryti grimasų kaip jam.

Šito jis išmoko dar vaikystėje. J.Carrey prisipažino, kad būdamas mažas daugybę laiko praleisdavo prie veidrodžio – jis galėdavo valandų valandas žiūrėti į savo atvaizdą ir vaipytis.

Beje, tas grimasas mes būtume galėję pamatyti „Karibų piratuose“ („Pirates of the Caribbean“) – iš pradžių pagrindinis kapitono Džeko Sperou vaidmuo buvo numatytas kaip tik J.Carrey.

Bet tuo pat metu jis gavo pasiūlymą vaidinti filme „Briusas Visagalis“ („Bruce Almighty“) ir atmetė siūlymą tapti piratu: beveik Dievo vaidmuo jį labiau masino.

Per „Briuso...“ filmavimą aktoriui pavyko ne tik sužavėti aplinkinius savo vaidyba bei grimasomis, bet ir tapti didvyriu filmavimo grupės moteriškosios dalies akyse.

Kai filmavimas jau prasidėjo, pasirodė, kad dekoracijos buvo blogai sutvirtintos ir sunkios konstrukcijos ėmė griūti kaip tik į tą pusę, kurioje stovėjo Jennifer Aniston. Tačiau šalia atsidūrė J.Carrey, pastūmė aktorę, ji nulėkė šalin, o geležinė konstrukcija nukrito šalia. Po to J.Aniston paskelbė J.Carrey savo didvyriu.

O štai asmeniniame gyvenime vienintelės moters didvyriu Jimas netapo, nes pats to nenorėjo.

Kartą jis pasakė: „Netikiu pasakomis apie amžiną meilę. Dešimt metų su vienu žmogumi – daugiau negu pakankamai.“

Jis turėjo daug romanų, tarp jų ir su kolegėmis: Lauren Holly, Renée Zellweger, Jenny McCarthy, Ginger Gonzaga. Tai dar ne visas moterų širdžių, kurias jis pavergė, sąrašas.  

Po tragiško romano su vizažiste Cathriona White (2015-aisiais ji nusižudė praėjus savaitei po išsiskyrimo su aktoriumi. Mirtiną dozę receptinių vaistų išgėrusios merginos mirties aplinkybės išlieka nežinomos – Cathrionos mama ir tuometis sutuoktinis apkaltino aktorių merginai parūpinus vaistų.) J.Carrey užsidarė savyje, liovėsi rodytis viešumoje.

Tik praėjus dvejiems metams po Cathrionos mirties jis atėjo į žvaigždžių vakarėlį, ir pareiškė: „Tai ne mūsų pasaulis. Visa tai netikra. O mes neturime jokios prasmės.“

Parengė Matilda Aleksandravičė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.