„Auksinių gaublių“ apdovanojimai: geriausias filmas - „12 metų vergovės“

Ryškiausios Holivudo žvaigždės naktį iš sekmadienio į pirmadienį žengė raudonuoju kilimu į „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremoniją, kuria prasidėjo šiemetinis kino apdovanojimų sezonas, žadantis atkaklią konkurenciją.

Televizijos kategorijų grupėje kultinis serialas „Bręstantis blogis“ (Breaking Bad) buvo pripažintas geriausia drama, o geriausio dramos aktoriaus apdovanojimas atiteko jo aktoriui Bryanui Cranstonui (pirmas iš kairės).<br>AP nuotr.
Televizijos kategorijų grupėje kultinis serialas „Bręstantis blogis“ (Breaking Bad) buvo pripažintas geriausia drama, o geriausio dramos aktoriaus apdovanojimas atiteko jo aktoriui Bryanui Cranstonui (pirmas iš kairės).<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-01-13 06:29, atnaujinta 2018-02-17 15:35

Išsipuošęs Holivudas rinkosi į 71-ąją „Auksinių gaublių“ - svarbiausių savo apdovanojimų prieš Kino meno ir mokslo akademijos statulėles - įteikimo ceremoniją, kur skelbiamos pergalės pranašauja, kam kovo mėnesį gali būti įteikti „Oskarai“.

Istorinė drama „12 vergovės metų“ pripažinta geriausiu šių metų draminiu filmu. Tuo tarpu filmas „Amerikietiška afera“ laimėjo trijose kategorijose. Juosta apie talentingą sukčių „Amerikietiška afera“ (American Hustle) gavo geriausio miuziklo ar komedijos filmo ir du geriausių aktorių apdovanojimus.

Geriausio dramos aktoriaus titulą pelnė Matthew McConaughey, o geriausia aktore tapo Cate Blanchett, suvaidinusi Woody Alleno naujausiame filme „Džesmina“ (Blue Jasmine).

„Volstrito vilko“ (The Wolf of Wall Street) žvaigždė Leonardo DiCaprio ir Amy Adams iš „Amerikietiškos aferos“ gavo geriausių miuziklo ar komedijos aktorių apdovanojimus.

Geriausio režisieriaus „Auksinis gaublys“ atiteko meksikiečiui Alfonso Cuaronui už įspūdingą 3D kosminę dramą „Gravitacija“ (Gravity), kurioje Sandra Bullock ir George'as Clooney vaidina astronautus, įstrigusius orbitoje po nelaimės kosmoso stotyje.

Televizijos kategorijų grupėje kultinis serialas „Bręstantis blogis“ (Breaking Bad) buvo pripažintas geriausia drama, o geriausio dramos aktoriaus apdovanojimas atiteko jo aktoriui Bryanu Cranstonui.

Geriausio televizijos filmo ar miniserialo „Auksinis gaublys“ atiteko Liberace (Liberačės) biografijai „Už kandeliabrų“ (Behind the Candelabra).

Geriausiais komedijos arba miuziklo aktoriais paskelbti Leonardo DiCaprio ir Amy Adams, o geriausiais antraplaniais aktoriais – Jaredas Leto ir Jennifer Lawrence.

Užsienio filmų kategorijoje triumfavo „Didis grožis“.

Prieš sekmadienio vakaro šou Beverli Hilse daugiausia nominacijų – po septynias - turėjo „12 vergovės metų“ ir „Amerikietiška afera“. Penkias nominacijas turėjo nespalvotas kelio filmas „Nebraska“.

Geriausio draminio filmo kategorijoje buvo nominuoti „12 vergovės metų“, „Kapitonas Phillipsas“, „Gravitacija“, „Filomena“ (Philomena) ir „Lenktynės“ (Rush).

Užsienio filmų kategorijoje seksualiai atviras Kanų apdovanojimą gavęs prancūzų filmas „ Adelės gyvenimas. I ir II skyrius “ (La Vie d'Adele – Chapitres 1 & 2) varžysis su Irano „Praeitimi“ (Le Passé), Italijos „Didysis grožis“ (La grande bellezza), Danijos „Medžiokle“ (Jagten) ir animacine japonų juosta „Vėjas kyla“ ( Kaze Tachinu).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.