Filmas „Linkolnas“ gavo net septynias Auksinio gaublio nominacijas

Steveno Spielbergo prezidentinė drama „Linkolnas“ ketvirtadienį gavo daugiausiai Auksinio gaublio nominacijų ir buvo pristatyta net septyniems apdovanojimams; nuo jos kiek atsiliko po penkias nominacijas surinkusios juostos „Operacija Argo“ ir „Ištrūkęs Džango.

Filmas „Linkolnas“ gavo net septynias Auksinio gaublio nominacijas.<br>AP
Filmas „Linkolnas“ gavo net septynias Auksinio gaublio nominacijas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 13, 2012, 11:29 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:48 PM

Juosta „Vargdieniai“, romantinė komedija „Optimisto istorija“ ir „Oskaro“ laureatės Kathryn Bigelow juosta apie Osamos bin Ladeno medžioklę „Pusvalandis po vidurnakčio“ buvo pristatytos trims nominacijoms.

Trečiadienį kino aktorių gildija (SAG) paskelbė savo nominacijas, kurių daugiausiai surinko „Linkolnas“ ir „Optimisto istorija“.

Į Auksinį gaublį geriausios dramose kategorijoje pretenduoja trileris apie įkaitų dramą Irane „Operacija Argo“, Quentino Tarantino juosta „Ištrūkęs Džango“, Ango Lee juosta „Pi gyvenimas“ bei „Pusvalandis po vidurnakčio“.

Į geriausios komedijos arba miuziklo titulą pretenduoja „Geriausias egzotiškas Marigold viešbutis, „Optimisto istorija“, „Vargdieniai“, „Mėnesienos karalystė“ ir britų humoro komedija „Tai nutiko Jemene“ su Ewanu McGregoru.

Geriausių aktorių kategorijoje apdovanojimams pristatyti aktoriai yra Danielis Day-Lewis - už Abrahamo Lincolno vaidmenį, piloto vaidmenį juostoje „Skrydis“ sukūręs aktorius Denzelis Washingtonas ir žiūrovų kiek primirštas Richardas Gere‘as - už darbą juostoje „Apgaulinga aistra“. Taip pat gaubliui pristatyti filme „Intymios pamokos“ nusifilmavęs Johnas Hawkes ir Joaquinas Phoenixas už vaidmenį filme „Šeimininkas“.

Kaip ir tikėtasi, į geriausios aktorės vardą pretenduoja CŽV agentę filme „Pusvalandis po vidurnakčio“ suvaidinusi Jessica Chastain. Su ja varžosi „Hichcock‘e“ vaidmenį sukūrusi britų kino ikona Helen Mirren, emocijų dramoje „Kaulai ir rūdys“ nusifilmavusi prancūzė Marion Cotillard, o taip pat filme „Pragaras rojuje“ pasirodžiusi Naomi Watts ir Rachel Weisz iš filmo „Gili žydra jūra“.

Holivudo užsienio spaudos asociacijos (HEPA) organizuojama Auksinių gaublių teikimo ceremonija vyks sausio 13 dieną Beverli Hilse. Kino apdovanojimų sezono kulminacija -„Oskarų“ teikimas –numatytas vasario 24 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.