S. Skvernelis: diskusijų dėl gynybos finansavimo nebūtų, jeigu būtų įvykdyta mokesčių reforma

Jeigu valdantieji būtų įvykdę mokesčių reformą, tvirtina Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis, būtų paprasčiau susitarti ir dėl finansavimo gynybai. Visgi, anot jo, sprendimas dėl gynybos finansavimo privalo būti priimtas dar šioje Seimo sesijoje.

S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

May 3, 2024, 9:50 AM, atnaujinta May 3, 2024, 9:52 AM

„Šios diskusijos nebūtų, jeigu būtų padaryta mokesčių reforma. (...) Dabar į kadencijos pabaigą bandoma gaisrą gesinti ir ieškoti kažkokių sprendimų“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis, pažymėdamas, kad šiuo metu pati Vyriausybė vilkina sprendimų priėmimą ieškant tvarių šaltinių gynybos finansavimui.

„Man tik keista, kad Vyriausybė užsižaidė su tomis diskusijomis. (...) Diskusijos, aišku, yra gerai, bet jos negali trukti neribotą laiką“, – sakė jis.

ELTA primena, kad balandžio viduryje įvyko premjerės Ingrida Šimonytė surengtas politinių partijų bei verslo atstovų susitikimas dėl Lietuvos gynybos finansavimo didinimo. Po jo premjerė pranešė, kad poreikiams susijusiems su papildomu gynybos finansavimu siūloma steigti specialų fondą, kuris akumuliuos lėšas.

Taip pat, anot I. Šimonytės, politikai, verslo atstovai bei nevyriausybinės organizacijos linkusios sutarti dėl papildomo gynybos finansavimo pakėlus pelno mokestį ir PVM po 1 proc. punktą.

Krašto apsaugos finansavimas Lietuvoje šiemet sudarys 2,75 proc. nuo BVP, tačiau siekiama, kad šis dydis artimiausiais metais pasiektų bent 3 proc.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.