Nelaimingą atsitikimą darbe bandžiusiam nuslėpti Kuršėnų verslininkui teks susimokėti

Šiaulių apylinkės teismas trečiadienį nuteisė Kuršėnų verslininką, bandžiusį nuslėpti nelaimingą atsitikimą darbe.

Kaltu pripažintas nelaimingą atsitikimą darbe neigęs ir bandęs nuslėpti įmonės direktorius.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Kaltu pripažintas nelaimingą atsitikimą darbe neigęs ir bandęs nuslėpti įmonės direktorius.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 5:04 PM

Kaip pranešė prokuratūra, naudotomis automobilių detalėmis prekiaujančios įmonės direktoriui R.P. paskirta piniginė bauda, o jo vadovaujama įmonė turės atlyginti turtinę ir neturtinę žalą nukentėjusiajam.

Pasak tyrimui vadovavusio Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroro Lino Vitkaus, įvykis, kurio metu buvo sunkiai sužalotas įmonės darbuotojas, tirtas sudėtingai, buvo bandymų jį nuslėpti, nes pranešimas Valstybinei darbo inspekcijai pateiktas tik po 13 dienų, be to, nebuvo užfiksuota ir išsaugota įvykio vieta.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2020 m. balandžio 8 d. įmonės direktorius pats kampiniu šlifuokliu pjovė nuo automobilio nuimto kuro baką, siekdamas pro išpjautą angą išpilti jame likusį kurą. Nuo pjovimo metu susidariusių kibirkščių bake užsiliepsnojo degių skysčių garai, tuomet įvyko sprogimas, po kurio užsiliepsnojo šalia stovėjusio įmonės darbuotojo, Micaičių kaimo gyventojo, drabužiai ir kūnas.

Po nelaimingo atsitikimo įmonės vadovas neiškvietė greitosios medicinos pagalbos tarnybos, o darbuotoją parvežė namo ir paliko. Nukentėjusysis, neištvėręs didelio skausmo, pats paprašė kaimynų iškviesti medikus. Kauno klinikose jam buvo nustatytas 35 proc. kūno nudegimas, sukėlęs gyvybei pavojingą būseną. Beveik metus gydytas vyras dėl nudegimų ir deformuojančių randų neteko 35 proc. darbingumo.

Nepaisant padaryto žalos darbuotojui, įmonės vadovas tyrimo metu savo kaltę neigė, tvirtindamas, kad jokių darbų kartu su nukentėjusiuoju įmonės patalpose neatliko.

Teismas, atsižvelgdamas į tai, jog kaltinamasis padarė dvi nusikalstamas veikas – neatsargų nusikaltimą ir tyčinį nesunkų nusikaltimą, vyrui skyrė subendrintą 450 MGL dydžio, tai yra, 22 500 eurų baudą, įpareigojant ją sumokėti per vienerius metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo. Nuteistasis taip pat privalės valstybei atlyginti 1 090 eurų antrinės teisinės pagalbos išlaidų, suteiktų nukentėjusiajam.

Tuo metu įmonė nelaimingą atsitikimą patyrusiam darbuotojui turės atlyginti 300 eurų turtinę ir 30 000 eurų neturtinę žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.