Nuotaikingame festivalyje istorijas pasakos ir garsais, ir žodžiais

Šeši vakarai, šeši koncertai, šešios iškilių muzikų šeimos ir daug įdomių istorijų, papasakotų garsais ir žodžiais, – taip rengėjai klausytojus vilioja į festivalį „Žaižaruojančių žiežirbų žaismas“ Vilniaus rotušėje.

Festivalio „Žaižaruojančių žiežirbų žaismas“ sumanytoja G.Gedvilaitė-Goehle.<br>Rengėjų nuotr.
Festivalio „Žaižaruojančių žiežirbų žaismas“ sumanytoja G.Gedvilaitė-Goehle.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 10:38 AM, atnaujinta Apr 2, 2024, 11:26 AM

Šylantys orai ir grįžtantys paukščiai simbolizuoja ne vien artėjantį pavasario džiaugsmą, bet taip pat ir naują Vilniaus rotušės muzikos festivalio sezoną.

Jau tradicija tapusi kasmetinė „Žaižaruojančių žiežirbų žaismo“ savaitė šįkart pakvies pasinerti į muzikos ir įvairių menų pasaulius, kuriuos sujungs garsios, talentingos ir išradingos Lietuvos ir Japonijos šeimos.

Klausytojams muzikos įvairovę atvers žymieji broliai Bazarai, žymiausias pasaulio scenas užkariaujantys jaunavedžiai Anderssonai, nuostabi muzikuojanti Lipčių šeimyna, talentingosios sesės Daunytės, iš Vokietijos atvyksianti įstabi japonų pianistė Nami Ejiri ir jos talentingosios dukros.

Koncertus praturtins ir žymi Lietuvos pianistė profesorė Aleksandra Žvirblytė, Tarptautinio M.K. Čiurlionio pianistų konkurso laureatas Simonas Poška, viena ryškiausių mūsų šalies aktorių Birutė Mar.

Šių metų festivalio orkestru tapo Lietuvos nacionalinės filharmonijos ansamblis „Musica humana“, o žaižaruojančiomis kibirkštimis dalinsis jaunieji talentai iš visos Lietuvos.

Visus šešis teminius vakarus-koncertus sujungs festivalio idėjos autorės pianistės Guodos Gedvilaitės-Göhle muzikiniai įsiliejimai ir pokalbiai su atlikėjais, o viename vakarų ji pati muzika įkūnys vieną ryškiausių ir stipriausių muzikos pasaulio moterų, kompozitorių ir pianisčių Clarą Schumann.

„Nepaprastai džiaugiuosi galėdama šiemet ir vėl pakviesti į ryškų, net aistringiausius muzikos mėgėjus nustebinsiantį festivalį. Klausytojų laukia nemažai puikios, kruopščiai atrinktos muzikos, nes išskirtiniai atlikėjai ruošia daug specialiai festivaliui kuriamų pasirodymų, kuriuos sieja bendra idėja – šeima ir muzikavimas joje“, – žadėjo Vokietijoje su šeima gyvenanti, tačiau Lietuvai visa širdimi ir idėjomis atsidavusi festivalio sumanytoja G.Gedvilaitė-Göhle. 

Festivalis „Žaižaruojančių žiežirbų žaismas“ Vilniaus rotušėje vyks balandžio 5–11 d.

Festivalio programa – itin marga

Balandžio 5 d. 19 val. Rotušėje vyks festivalio atidarymo koncertas „Japoniškas vandens žaismas“, kuriame fortepijonu gros Nami Ejiri su dukromis.

Balandžio 6 d. 19 val. rengiamame koncerte „Sulipę į trio“ pasirodys Lipčių šeima. Antroje dalyje muzikuos „Duo Andersson“ ir A. Žvirblytė.

Balandžio 7 d. 19 val. vyks koncertas „Amazoniškai...“, kuriame pasirodys seserų ansamblis „Regnum Musicale“.

Balandžio 8 d. 19 val. koncerte-spektaklyje „Meilės daina“ aktorė Birutė Mar ir pianistė G. Gedvilaitė-Göhle bandys atskleisti C. Schumann gyvenimo dramas.

Balandžio 9 d. 19 val. koncerte „Lietuvos žiežirbos“ – dviejų fortepijonų ir aštuonių rankų fiesta su talentingu jaunimu iš visos Lietuvos.

Balandžio 11 d. 19 val. vyks baigiamasis koncertas „Mozartas visaip: broliai Bazarai ir ansamblis „Musica humana“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.