Tarp pretendentų į „Auksinį gaublį“ – ir lenkų filmas „Ida“

Filmo scenarijaus autorius ir režisierius yra Zaza Usušadzė, juostą nufilmavo estų operatorius Reinas Kotovas. Filme vaidina Lembitas Ulfsakas bei Elmas Niuganenas.

Kadras iš filmo „Ida“.
Kadras iš filmo „Ida“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2014, 12:23 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:20 AM

„Mandarinai“ yra vienas sėkmingiausių visų laikų Estijos filmų, susilaukęs daugelio apdovanojimų ir įvertinimų, taip pat pasiūlytas „Oskarui“. „Mandarinai“ pasakoja apie estų kaimą Abchazijoje prasidedant karui 1992 m. ir nagrinėja žmogiškumo temas nežmoniškoje aplinkoje bei galimybes išlikti neutraliam per karinį konfliktą.

Filmo scenarijaus autorius ir režisierius yra Zaza Usušadzė, juostą nufilmavo estų operatorius Reinas Kotovas. Filme vaidina Lembitas Ulfsakas bei Elmas Niuganenas.

P.Pawlikowskio „Ida" taip pat susilaukė sėkmės tiek tėvynėje, tiek užsienyje. Filmas aplenkė garsiąją režisieriaus Andrzejaus Wajdos juostą „Žmogus iš geležies“ ir tapo populiariausiu lenkišku filmu Prancūzijoje per 65 metus, sėkmingai debiutavo Italijoje, Belgijoje, Šveicarijoje, JAV ir kitose šalyse.

„Ida“ pasakoja istoriją apie gražuolę aštuoniolikmetę Aną, 1962-aisiais besiruošiančią priimti vienuolės įžadus. Mergina sužino apie giminaitę, kurią būtina aplankyti prieš stojant į vienuolyną. Ši atverčia netikėtus jos praeities puslapius.

2015 metų „Auksinių gaublių“ apdovanojimai įvyks sausio 11-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.