„Facebook“ planuoja sukurti 10 tūkst. darbo vietų ES metavisatos kūrimui

Socialinės žiniasklaidos milžinė „Facebook“ sekmadienį paskelbė, kad per ateinančius penkerius metus Europos Sąjungoje (ES) sukurs 10 tūkst. naujų aukštos kvalifikacijos darbo vietų, kad padėtų kurti vadinamąją metavisatą, kuri ištrintų ribas tarp fizinio ir skaitmeninio pasaulio.

 „Metavisata gali padėti atverti prieigą prie naujų kūrybinių, socialinių ir ekonominių galimybių. Ir europiečiai ją formuos nuo pat pradžių“, – sakoma pareiškime.<br> 123rf iliustr.
 „Metavisata gali padėti atverti prieigą prie naujų kūrybinių, socialinių ir ekonominių galimybių. Ir europiečiai ją formuos nuo pat pradžių“, – sakoma pareiškime.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-18 08:33

Bendrovė bendradarbiauja su kitomis įmonėmis, siekdama sukurti „naują tarpusavyje susijusių virtualių patirčių etapą naudojant tokias technologijas kaip virtualioji ir papildytoji realybė“, arba metavisatą, pareiškė „Facebook“ politikos ir viešųjų reikalų viceprezidentas Nickas Cleggas.

„Metavisata gali padėti atverti prieigą prie naujų kūrybinių, socialinių ir ekonominių galimybių. Ir europiečiai ją formuos nuo pat pradžių“, – sakoma pareiškime.

Ši technologija leistų žmogui užsidėti virtualios realybės akinius ir pasijusti taip, tarsi jis būtų akis į akį su draugu, nors iš tikrųjų juos skirtų tūkstančiai kilometrų ir jie bendrautų internetu.

Buvęs Didžiosios Britanijos ministro pirmininko pavaduotojas N.Cleggas teigė, kad ši investicija yra „pasitikėjimo Europos technologijų pramonės stiprumu ženklas“, ir pabrėžė, kad Europa yra „nepaprastai svarbi „Facebookui“.

„ES ne tik užaugina talentingų technologijų specialistų, bet ir atlieka svarbų vaidmenį formuojant naujas interneto taisykles. Europos politikos formuotojai pirmauja padėdami įtvirtinti tokias Europos vertybes kaip žodžio laisvė, privatumas, skaidrumas ir asmenų teisės kasdienėje interneto veikloje“, – sakoma pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.